Sute de persoane încă blocate pe feribotul cuprins de incendiu; un român s-ar afla printre pasageri

Sute de persoane erau încă blocate duminică, la începutul după-amiezii, în condiții meteorologice infernale, la bordul feribotului ‘Norman Atlantic’, cuprins de un incendiu în cursul nopții în Marea Adriatică, în strâmtoarea Otranto, între Grecia și Italia. Printre pasageri s-ar afla și un român, conform site-ului albeu.com, care citează presa elenă.

„Suntem pe punte, ne este frig și suntem înecați de fum”, declara unul din cei 422 de pasageri, citat de AFP.

Deocamdată nu s-a înregistrat nicio victimă, dar operațiunile de salvare, în care sunt implicate elicoptere și nave atât din Grecia, cât și din Italia, se desfășoară cu dificultate din cauza condițiilor meteorologice extrem de vitrege — ploaie torențială, grindină, vânt puternic care provoacă valuri înalte de șase metri.

Potrivit EFE, 150 de persoane ar fi fost transferate în bărci de salvare, dar restul pasagerilor așteaptă să fie evacuați.

Agenția France Presse scrie că majoritatea pasagerilor sunt greci, dar menționează și italieni, francezi, albanezi, germani, britanici, ruși, danezi și olandezi.

Portalul albeu.com, care citează presa elenă, publică o listă mai amplă, pe care figurează și un român, precum și turci, afgani, bulgari, irakieni, elvețieni, ucraineni și alte naționalități.

Compania elenă Anek a anunțat accidentul într-un comunicat scurt: ‘În primele ore ale zilei de 28 decembrie un incendiu a fost declarat pe feribotul Norman Atlantic, care circula sub pavilion italian, proprietate a Visemar di Navigazione și închiriat de Anek, care efectua legătura Patras-Igoumenitsa-Ancona, în timp ce se afla la 35 de mile (marine) nord de insula Corfu, în apele internaționale, cu 422 de pasageri la bord și 56 de membri ai echipajului’.

Premierul grec, Antonis Samaras, și omologul său italian, Matteo Renzi, sunt în ‘contact permanent’ în legătură cu situația de pe feribot, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului guvernului elen. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata