Taiwanul îndeamnă cetățenii să nu-și schimbe numele în „somon” pentru a primi sushi gratuit

Sushi este o masă preferată pentru mulți oameni din întreaga lume, dar unii rezidenți din Taiwan fac eforturi extraordinare pentru a pune mâna pe el gratuit – redenumindu-se oficial „somon” pentru a profita de o promoție la un restaurant.

Ministerul de Interne din Taiwan a intervenit și a îndemnat oamenii să se gândească cu atenție înainte de a-și schimba numele, după o creștere a cererilor.
Conform Actului privind numele țării, oamenii au dreptul să facă acest lucru doar de trei ori, ceea ce înseamnă că, în teorie, cineva ar putea să rămână blocat cu numele.

Aproape 100 de persoane s-au înregistrat pentru a-și schimba numele ca parte a unei promoții a lanțului de restaurante Sushiro, potrivit Agenției Centrale de Știri (CNA) din Taiwan.

Luni, lanțul a anunțat că va oferi sushi gratuit oricui al cărui nume include caracterele 鮭 și 魚 – despre care CNA a spus că înseamnă „somon” în chineză, un ingredient cheie al delicatesei.

Persoana respectivă, plus până la cinci invitați, ar putea primi o masă gratuit – atâta timp cât dovedesc schimbarea numelui folosind actul de identitate oficial.
Într-o postare pe Facebook, Sushiro a spus că va oferi, de asemenea, reduceri mai mici pentru oricine care a adăugat doar unul dintre acele caractere chineze la numele lor ca parte a promoției, a spus CNA.

Promoția a determinat o schimbare de nume în birourile de înregistrare a gospodăriilor din Taiwan, potrivit CNA.
Un bărbat care și-a schimbat numele miercuri ar fi spus oficialilor că intenționează să-l schimbe după ce a profitat de promoție.

Un alt birou de înregistrare, potrivit CNA, a declarat că a reușit să descurajeze un alt bărbat să nu-l schimbe complet, în timp ce un al treilea a spus că un bărbat separat a continuat cu o schimbare oficială de nume în „somon”, în ciuda faptului că și-a schimbat deja numele odată.

Sursa: CNN
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata