Talibanii revendică atacurile de la Kabul asupra conferinţei păcii

Talibanii au revendicat atacurile cu rachetă şi cu arme uşoare care au vizat miercuri, 2 iunie,  la Kabul jirga păcii, adunare tradiţională la care iau parte 1.600 de reprezentanţi ai triburilor şi ai societăţii civile din Afganistan, potrivit unuia dintre purtătorii de cuvânt ai talibanilor, relatează AP şi AFP.

„Patru kamikaze s-au urcat pe acoperişul unei clădiri în apropiere de cortul unde se desfăşura jinga. Au ameninţat cortul”, a declarat Zabihullah Mujahid, unul dintre purtătorii de cuvânt ai talibanilor. „Folosesc rachete, arme uşoare şi poartă centuri explozive”, a adăugat Mujahid, precizând că cei patru erau îmbrăcaţi în uniforme ale armatei afgane. „Rezistă, iar luptele sunt în desfăşurare”, a subliniat el.

Scopul atacatorilor era acela de a ‘sabota şi distruge această jirga a păcii’.

Ministerul de Interne anunţase anterior că poliţia i-a încercuit pe ‘teroriştii’ care se retrăseseră într-o casă în apropiere de universitatea unde se derula jirga păcii.

Anterior, trei explozii, dintre care două cauzate de rachete, precum şi focuri de armă au fost auzite în apropiere de locul desfăşurării întâlnirii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata