TeamViewer achiziționează firma de software pentru realitate augmentată din SUA, Upskill

Compania germană de software de conectivitate la distanță, TeamViewer, a declarat marți că a achiziționat Upskill, o companie americană specializată în aplicații de realitate augmentată pentru lucrătorii din prima linie.

Acordul marchează a treia preluare de către CEO-ul Oliver Steil, de când TeamViewer, cu sediul în Goeppingen, a fost plătit în septembrie 2019 de către susținătorul de capital privat Permira. Termenii nu au fost dezvăluiți pentru tranzacție.

Steil a spus într-un interviu că preluarea Upskill va consolida prezența TeamViewer în Statele Unite, cea mai mare piață a acesteia prin facturare. El era încă pe piață pentru oferte care să-i extindă gama de produse.
„Suntem interesați de echipe complementare cu capacități complementare”, a spus Steil. TeamViewer a strâns recent un împrumut de 300 de milioane de euro (360 de milioane de dolari), are numerar la îndemână și un flux de numerar puternic care poate fi pus în funcțiune, a adăugat el.

Steil și-a marcat interesul de a se extinde în realitate augmentată și dispozitive inteligente atunci când TeamViewer a raportat rezultatele anuale luna trecută și a prognozat că afacerea sa va crește cu aproximativ o treime anul acesta.

Odată cu achiziționarea Upskill, TeamViewer dobândește capacitatea de a sprijini lucrătorii folosind ochelari inteligenți și dispozitive portabile pentru a inspecta echipamentele din fabrică, precum și o listă de clienți care includ Boeing și Merck KGaA.
„Clienții noștri existenți vor beneficia de o foaie de parcurs accelerată pentru dezvoltarea produselor, de o acoperire globală și de soluții și caracteristici suplimentare în cadrul portofoliului TeamViewer”, a declarat CEO-ul Upskill, Brian Ballard.

Upskill, fondată în 2010, este deținută în mod privat și a strâns un total de 53 de milioane de dolari în sprijinul de risc, potrivit Crunchbase.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata