Tenis: Novak Djokovic se căsătoreşte cu Jelena Ristic pe “plaja reginei” din staţiunea Sveti Stefan

48

Tenismanul sârb Novak Djokovic, proaspătul câștigător al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon și noul număr unu mondial, se va căsători cu logodnica sa Jelena Ristic, în luxoasa stațiune muntenegreană Sveti Stefan, de pe litoralul Mării Adriatice.

Ziarul muntenegrean Vijesti vorbește în ediția sa electronică de “nunta secolului” și asigură că fericita pereche a rezervat în urmă cu două luni cele 50 de vile ale orașului-hotel Sveti Stefan, o mică peninsulă elitistă a Muntenegrului.

Petrecerea nupțială va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, pe așa-numita “plajă a reginei” din Sveti Stefan, considerată de localnici locul cel mai apropiat de paradis.

Perechea urma să sosească miercuri, cu un avion privat, pe coasta adriatică, la Tivat, în Golful Kotor, unde deține un apartament, iar de acolo se va deplasa la bordul unui yacht către Sveti Stefan, unde totul este pregătit pentru ceremonie.

Portalul televiziunii publice muntenegrene RTGC precizează că la eveniment vor fi prezenți 150 de invitați, printre care numeroși tenismeni și antrenori. Presa locală dezvăluie că printre invitați se vor afla antrenorii lui Djokovic, Boris Becker și Marian Vajda, cu soțiile lor, precum și jucătorii sârbi Janko Tipsarevic, Viktor Troicki și Nenad Zimonjic, alături de antrenorul echipei de Cupa Davis a Serbiei, Bogdan Obradovic.

La masă vor fi servite, printre alte specialități, delicatese locale, cum ar fi cunoscuta șuncă Njegusi sau brânza Kajmak, friptură de miel și fructe de mare.

Muzica va fi asigurată de două orchestre și trei cântăreți, însă nu vor fi vedete din folclorul balcanic.

Oaspeții au fost rugați să aloce banii pentru cadouri unui fond umanitar care poartă numele jucătorului, dezvăluie RTCG. Aceștia au fost, de asemenea, sfătuiți să evite contactul cu presa, Djokovic insistând ca toate informațiile despre nuntă să fie păstrate în cel mai mare secret.

Dorința cuplului a fost nunta lor să fie un act privat și intim, fără pompă sau spectacol mediatic, așa cum a declarat recent chiar jucătorul sârb.

“Tot ce vrem este să sărbătorim nunta noastră în pace și fericire. Cu calm, cu prietenii cei mai apropiați, alături de care am împărțit timp îndelungat atât momentele bune cât și pe cele rele”, a spus campionul sârb.

Ceremonia religioasă va avea loc la biserica Sfântul Ștefan, după încheierea postului sfinților apostoli Petru și Pavel (pe stil vechi), care va dura până în ziua de 12 iulie, conform normelor bisericii ortodoxe sârbe, însă deocamdată data exactă și detaliile ceremoniei nu sunt cunoscute.

Nu există nicio informație nici despre viitorii nași ai lui Djokovic, care și-a recuperat fotoliul de lider ATP după victoria de la Wimbledon, obținută duminică în fața elvețianului Roger Federer.

Novak și Jelena, ambii de naționalitate sârbă, s-au logodit în luna septembrie 2013, după o prietenie de opt ani, în cadrul unei petrecerii care a avut loc la Monte Carlo, unde locuiește perechea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online