Tony Blair caută casă în Caraibe

Mai lipseşte un singur lucru pe site-ul „pensionaruluľ’ Tony Blair www.tonyblairoffice.org. Există Fundaţia credinţei şi cea sportivă, secţiunea Pace în Orientul Mijlociu, Africa şi încălzirea globală, dar lipseşte agenţia imobiliară.

Între un discurs în Dubai şi un videochat cu studenţii mexicani, fostul premier britanic caută cu febrilitate o casă, mai precis a opta, informează Corriere della Sera în ediţia de luni.
Fostul premier britanic tocmai a cumpărat pentru suma de 1,1 milioane de euro un „mic apartament” la Londra, în zona West End, pentru fiica sa Kathryn, 22 de ani, studentă.

Tony şi soţia sa Cherie deţin deja o proprietate în valoare de 5 milioane de euro în Hyde Park şi o reşedinţă la ţară în Buckinghamshire, care valorează 7 milioane. Alte patru case „mai mici” (pentru băieţi) sunt investiţii. Averea lui Blair se cifrează la o sumă între 25-70 de milioane de euro. Ce poţi face cu atâţia bani? Să recurgi la Bursă? E mai bună „cărămida”, la Tropice.
În ultimele 3 luni, unii membri ai staff-ului său (”birouľ’ itinerant al lui Blair numără 300 de persoane) au primit prin e-mail sute de fotografii cu diferite proprietăţi de vânzare.

Deşi Blair a fost ocupat cu autobiografia sa, „The journey”, care va ieşi miercuri în librării, a opta casă este o prioritate. De aici călătoria imobiliar-sentimentală: casa vacanţelor exotice, acel „buen retiro” pentru când Tony (57 de ani) va decide să-şi încheie activitatea de consilier şi raportor pentru a sta împreună cu Cherie să savureze un rom în faţa oceanului. În Caraibe, pe insula-naţiune preferată, Barbados.

Se caută vilă cu piscină şi teren de tenis, confidenţialitate maximă – cumpărarea va avea loc printr-o firmă. Sunday Telegraph a publicat ştirea iar Telegraph Barbados Free Press a relansat-o cu detalii proaspete: familia Blair se gândea să cumpere un teren şi să construiască pe el.
Apoi s-a reorientat spre ceva deja existent. Pe insulă terenurile costă între 400.000 şi 10 milioane de dolari. O vilă cu 6 camere şi piscină costă între 5-6 milioane de dolari. Fostul lider laburist ar vrea şi teren de tenis, sportul său preferat.

Locul ales este Apes Hill, colina maimuţelor, unul al miliardarilor: liniştit, retras, 300 metri peste nivelul mării cu o vedere magnifică. Vecini? Oprah Winfrey, turişti ca Jude Law, Sienna Miller, Paul McCartney şi Mick Jagger. Familia Blair a petrecut acolo trei veri, din 2003 în 2006, la conacul lui Sir Cliff Richard. Cântăreţul a mărturisit că l-a găzduit pe prietenul-premier după ce l-a văzut atât de „stresat” de războiul din Irak.

Spectrul irakian nu l-a părăsit pe Blair nici în ajunul lansării autobiografiei sale. Miercuri, la Londra, se anunţă proteste la librăria unde Tony ar urma să dea autografe pe exemplare ale cărţii sale – chiar dacă fostul premier va direcţiona drepturile de autor, 5 milioane de lire streline, spre un centru de reabilitare pentru veteranii de război.
Oare la proteste va fi prezent şi celălalt pensionar din Downing Street, Gordon Brown?

De duminică datează indiscreţia potrivit căreia Blair a încercat să-şi amâne retragerea în favoarea lui Brown, la presiunile Casei Albe. Condi Rice s-a întâlnit cu Brown care i-a lăsat o impresie foarte proastă. Ea i s-a plâns lui George Bush, care a vorbit cu prietenul Blair. Parcă pe vremea războiului din Irak acestuia i se spunea „Poodle”, pudelul lui Bush, notează în final ziarul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata