Topless-ul Stefaniei Giannini, ministrul italian al educaţiei, divizează Italia

Primul topless din ‘guvernul Renzi’, care a devenit indiscutabil fotografia verii, a suscitat o amplă polemică în Italia, informează joi ABC.

Stefania Giannini, ministru al educației și cercetării, a fost fotografiată în timp ce făcea plajă doar în bikini. Revista Chi, care îi aparține lui Silvio Berlusconi, a publicat aceste imagini exclusive, subliniind că este ‘prima oară în istoria Republicii când o membră a guvernului este fotografiată fără sutien’.

Imediat rețelele sociale s-au umplut de comentarii de tot felul: de la cele misogine și acuzații de pornografie și până la invitații la demisie. Totuși, majoritatea opiniilor sunt pozitive și în apărarea doamnei ministru.

Stefania Giannini, în vârstă de 53 de ani, căsătorită și mamă a doi copii, era văzută până acum ca o doamnă sobră și cu ținută riguroasă: o femeie dedicată familiei, bisericii și catedrei sale de lingvistică de la Universitatea din Perugia. Nu este de mirare că topless-ul doamnei ministru a provocat un asemenea scandal în Italia.

Ziarele critice cu premierul Matteo Renzi au profitat de pozele doamnei ministru Giannini pentru a ataca guvernul. Alt ziar din proprietatea lui Berlusconi, Il Giornale, a scris sub imagine: ‘Guvernul dezbrăcat’, în timp ce Libero, cotidian apropiat lui Il Cavaliere, notează: ‘Giannini, ministrul sobru al educației, care interzice fustele scurte și colanții, se lasă fotografiată într-o ipostază atât de stânjenitoare’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata