Tragedia aeriană din Ucraina: Ban Ki-moon cere o anchetă internaţională; reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut joi o „anchetă internațională completă și transparentă” privind avionul de linie malaezian care s-a prăbușit în estul Ucrainei cu 295 de persoane la bord, transmite AFP.

Într-o scurtă declarație la sediul ONU de la New York, el a transmis „sincere condoleanțe familiilor și apropiaților victimelor, precum și poporului malaezian”.

„Este clar că e nevoie de o anchetă internațională completă și transparentă”, a afirmat el.

Ban Ki-moon a mai spus că este în contact cu Organizația Internațională a Aviației Civile pentru a superviza evoluția acestui caz.

Marea Britanie a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu avionul malaezian, iar această reuniune ar urma să aibă loc vineri după-amiază, potrivit unor diplomați.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines plecat de la Amsterdam cu destinația Kuala Lumpur s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiștii proruși.

Aeronava a fost doborâtă de o rachetă sol-aer, a cărei proveniență este încă incertă, au indicat pentru AFP responsabili americani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata