Traian Băsescu, împuternicit să promoveze interesele Republicii Moldova până la aderarea la UE

Preşedintele Traian Băsescu a fost împuternicit miercuri (27 ianuarie 2010) de către primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, printr-un mandat simbolic, să promoveze interesele R. Moldova până la aderarea completă a acestei ţări în UE.

Mandatul respectiv a fost a ştampilat şi înrămat pe loc, fiindu-i acordat lui Traian Băsescu, prezent la Primăria Municipiului Chişinău. „Vă acord acest mandat simbolic prin care să promovaţi în continuare interesele Republicii Moldova în faţa instituţiilor Uniunii Europene şi să contribuiţi la accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Mandatul este valabil până la aderarea completă şi definitivă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a spus Dorin Chirtoacă.

„Sunt convins că domnul Chirtoacă nu a făcut un abuz de funcţie şi are mandat eventual de la preşedintele Republicii Moldova să-mi dea mandat”, a replicat, râzând ,preşedintele român. El a mai primit, din partea lui Dorin Chirtoacă ultimul volum de poezii al lui Grigore Vieru, intitulat „Taina care mă apără” şi câteva CD-uri cu muzică interpretată de Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

„Într-un volum atât de mic, mi-aţi dat atât de mult din sufletul moldovenilor, pe Vieru şi familia Teodorovici”, a spus şeful statului român. La sediul Primăriei s-au mai aflat viceprimarii, liderii fracţiunilor din Consiliul Municipal şi reprezentanţi ai societăţii civile, inclusiv preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Mihai Cimpoi, Raisa Vieru, dar şi Cleopatra şi Pavel Stratan.

Înainte de a intra în sediul Primăriei, preşedintele Băsescu a discutat pentru câteva minute cu reprezentanţii a peste o sută de cetăţeni moldoveni, care l-au întâmpinat pe şeful statului român. Aceştia i-au scandat numele şi i-au solicitat accelerarea procedurilor de acordare a cetăţeniei. De asemenea au purtat steaguri tricolore, dar şi pancarte cu inscripţiile: „Vrem cetăţenie, nu birocraţie”, „Nu distrugeţi Roşia Montana”, „Vă salutăm cu dragoste şi veneraţie”, „Traian Băsescu, preşedintele tuturor românilor”, „Grupul de iniţiativă spirit românesc”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata