Tranziția netă zero a fost în topul agendei în discuțiile G7, spune Marea Britanie

Cei mai mulți factori politici economici din țările industrializate ale Grupului celor Șapte (G7) au vorbit despre modul în care își vor reforma economiile pentru a-și atinge obiectivele nete de emisii zero, a declarat președintele din acest an, Marea Britanie.

„Miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale au discutat despre rolurile cheie ale ministerelor și băncilor lor centrale în tranziția către net zero și despre modul în care politicile climatice completează și amplifică rolul sectorului privat în finanțarea acțiunii climatice”, a transmis ministerul britanic de finanțe într-o declarație .

Ministrul britanic de finanțe, Rishi Sunak, le-a spus participanților că trebuie să-și intensifice planurile pentru a atinge obiectivul G7 de a crea finanțări climatice în valoare de 100 de miliarde de dolari.

Sunak va cere miercuri Grupului celor douăzeci de economii majore să își concentreze eforturile pentru a combate schimbările climatice și să ajute Fondul Monetar Internațional (FMI) să facă schimbările climatice cheie pentru activitățile sale, a declarat ministerul finanțelor.
Joi va discuta despre mai mult sprijin pentru țările vulnerabile și o nouă alocare a rezervelor financiare ale FMI, o monedă internă cunoscută sub numele de drepturi speciale de tragere (DST).

Luna trecută, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat că va prezenta consiliului FMI o propunere formală pentru o posibilă extindere a SDR-urilor cu 650 de miliarde de dolari până în iunie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata