Ucraina a tăiat aprovizionarea cu apă a Crimeii

Ucraina a tăiat aprovizionarea cu apă a peninsulei Crimeea, a anunțat sâmbătă guvernatorul interimar al acestei regiuni realipite în martie la Rusia, Serghei Axeonov.

„Sabotarea din partea Ucrainei legată de limitarea aprovizionării cu apă a republicii de-a lungul canalului Nord-Crimeea nu poate fi descrisă decât o acțiune premeditată împotriva locuitorilor Crimeii”, a declarat el, citat de agenția oficială Itar-Tass, preluată de AFP.

Mass-media ucrainene au raportat înainte în timpul zilei că autoritățile de la Kiev au închis ecluzele canalului Nord-Crimeea, prin care apa din Nipru ajunge în Crimeea și care asigură până la 85% din necesarul de apă al peninsulei.

„Crimeea nu va rămâne fără apă. Există planuri de urgență. Nu există probleme cu apa potabilă. Producătorii agricoli vor fi despăgubiți”, a dat totuși asigurări Axeonov pe contul său de Twitter.

El a adăugat că negocieri sunt în curs cu autoritățile ucrainene pentru a găsi o soluție, potrivit Itar-Tass.

Crimeea depinde de Ucraina pentru aprovizionarea cu apă și electricitate, printre altele.

Canalul a fost construit în anii 1961-1971 și are o lungime de 402,6 kilometri, amintește pe de altă parte Vocea Rusiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata