Ucraina: Kievul suspendă încetarea focului în jurul locului unde s-a prăbuşit avionul malaezian

Guvernul ucrainean a decis joi, 7 august,  suspendarea încetării focului decretate în jurul locului din estul Ucrainei unde s-a prăbușit avionul malaezian, o decizie ce intervine după întreruperea misiunii experților internaționali.

‘Regimul de încetare a focului în zona prăbușirii (avionului malaezian) nu va intra în vigoare’ decât odată cu reluarea cercetărilor, a indicat guvernul de la Kiev într-un comunicat publicat pe site-ul său de internet, potrivit AFP.

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat miercuri seara suspendarea până la noi ordine a misiunii de recuperare a rămășițelor umane ale victimelor catastrofei aviatice de la 17 iulie, desfășurată în zonă de mai multe zile de aproximativ 100 de experți olandezi, australieni și malaezieni.

Kievul a decretat un regim de încetare a focului pe o rază de 20 de kilometri în jurul locului prăbușirii avionului malaezian, situat între două fiefuri ale separatiștilor — Donețk și Lugansk. Explozii și tiruri au fost auzite însă cu regularitate în timpul misiunii experților, în apropierea locului unde s-a prăbușit avionul Boeing 777, cu 298 de persoane la bord. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata