Ucraina: Ministrul de interne a fost demis de parlament, codul penal amendat

32

Parlamentul Ucrainei a votat vineri în favoarea destituirii ministrului de interne Vitali Zaharcenko pentru folosirea ‘violenţei’ împotriva protestatarilor, relatează Reuters.

Zaharcenko este o persoană contestată în Piaţa Independenţei din Kiev ca urmare a măsurilor de reprimare luate împotriva manifestanţilor. Demiterea ministrului va fi văzută ca o victorie pentru mişcarea de proteste, comentează Reuters.

Totodată, legislativul a votat în favoarea amendării codului penal, ceea ce ar putea pregăti terenul pentru eliberarea din închisoare a fostului premier Iulia Timoşenko, menţionează Reuters.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici şi opoziţia ucraineană au semnat vineri un acord de ieşire din criză ce prevede importante concesii făcute puterii, la o zi de la baia de sânge ce a avut loc la Kiev, a transmis AFP. Acordul semnat vineri la palatul prezidenţial din Kiev, în prezenţa unor mediatori europeni, prevede în special alegeri prezidenţiale anticipate, formarea unui guvern de coaliţie şi o reformă constituţională. Acordul survine după violenţele ce s-au soldat cu aproape 80 de morţi, începând de marţi, la Kiev. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online