Ucraina: Oraşul Slaviansk, complet blocat de trupele ucrainene

Trupele ucrainene au blocat complet vineri, 25 aprilie,  orașul Slaviansk din estul țării, în cadrul operațiunii relansate joi împotriva insurgenților proruși din regiune, a anunțat Ministerul ucrainean de Interne, citat de RIA Novosti.

„Blocada orașului a fost realizată în cadrul celei de-a doua etape a operațiunii speciale”, a precizat ministerul, citând o declarație a șefului Gărzii Naționale ucrainene, Stepan Poltorak, care se află în prezent în regiunea Donețk.

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Serghei Pașinski, anunța anterior că obiectivul acestei blocade este ca separatiștii să nu mai poată primi întăriri.

Joi dimineață, trupele ucrainene au relansat operațiunea specială la Slaviansk, unul din fiefurile militanților proruși care pledează pentru federalizarea țării, confruntările soldându-se cu cinci morți și mai mulți răniți.

În urma asaltului trupelor ucrainene asupra orașului Slaviansk, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ‘acțiunile autorităților de la Kiev împotriva propriului popor nu vor rămâne fără consecințe, în special în planul relațiilor interguvernamentale’ între Rusia și Ucraina, iar ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a anunțat lansarea unor noi manevre militare la frontiera ruso-ucraineană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata