Ucraina: Puternică explozie la Doneţk, atac la frontiera cu Rusia

O puternică explozie s-a auzit luni la Donețk, fief al separatiștilor în estul Ucrainei, iar armata ucraineană a anunțat că un atac a avut loc la frontiera cu Rusia și că acesta s-a soldat cu cel puțin doi morți în rândurile militarilor ucraineni, transmite AFP.

Primarul din Donețk a precizat într-un comunicat că, potrivit primelor date, explozia a avut loc în apropiere de o uzină chimică care produce în special explozibili și care se află în apropierea aeroportului din oraș.

Aeroportul internațional din Donețk, reconstruit pentru Campionatul European de Fotbal din 2012 și acum devastat de luptele ce au loc în zonă de la izbucnirea confruntărilor în estul țării, este unul din principalele puncte de tensiune ce persistă între cele două părți implicate în conflict, în pofida acordului de încetare a focului semnat la 5 septembrie la Minsk.

Armata ucraineană a mai indicat că a respins două atacuri în regiunea vecină Lugansk — unul lângă localitatea Smile, din partea separatiștilor, și celălalt la postul de frontieră Krasna Talivka de la granița cu Rusia, din partea unui grup de pe teritoriul rus. Acest din urmă atac s-a soldat cu moartea a cel puțin doi soldați ucraineni.

Ostilitățile din estul Ucrainei au făcut peste 3.700 de morți în cele șase luni de conflict.

Discuțiile de vinerea trecută de la Milano între președintele ucrainean Petro Poroșenko, omologul său rus Vladimir Putin și mai mulți lideri europeni nu au reușit să aducă un progres real pentru procesul de pace în estul Ucrainei, însă participanții au ajuns la unele înțelegeri în privința anumitor puncte, precum supravegherea frontierei cu ajutorul dronelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata