Ucraina va riposta dacă Rusia trimite trupe sub paravanul unei misiuni de menţinere a păcii

Ucraina va riposta dacă Rusia va trimite trupe sub paravanul unei misiuni de menținere a păcii, a declarat sâmbătă ministrul apărării ucrainean, Mihailo Koval, citat de agenția de presă Interfax Ucraina, transmite Reuters.

”Națiunile Unite nu au dat Rusiei niciun astfel de mandat (de menținere a păcii). Toată lumea s-a săturat deja de jocurile Rusiei legate de menținerea păcii. Dacă vor veni, vor afla ce vine spre ei: vom desfășura operațiuni de luptă”, a spus Koval.

Situația din estul Ucrainei s-a agravat în ultimele zile, unde șapte observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au fost sechestrați la Slaviansk, bastion al insurgenților proruși în estul Ucrainei.

”Indivizi necunoscuți au oprit la ora locală 11:40 un autobuz cu 13 pasageri — șapte reprezentanți ai OSCE, cinci membri ai armatei ucrainene și șoferul. Persoanele capturate se află în sediul serviciilor speciale locale”, se arăta într-un comunicat al Ministerului de Interne ucrainean.

Anterior, Ministerul ucrainean de Externe anunța, conform Interfax, că s-a pierdut contactul cu membrii Misiunii de observatori militari ai OSCE în regiunea Donețk (est) și că este posibil ca aceștia să fi fost răpiți de separatiștii proruși din regiune. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata