Ucraina/MH17: Insurgenţii recunosc că au pierdut controlul unei părţi din zona unde s-a prăbuşit avionul

Separatiștii proruși din estul Ucrainei au recunoscut luni, 28 iulie, că au pierdut controlul asupra unei părți din zona unde s-a prăbușit avionul malaezian, forțele ucrainene anunțând anterior că au intrat în mai multe localități din apropiere.

‘Ucrainenii au preluat controlul asupra unei părți din zona unde s-a prăbușit’ avionul malaezian, a declarat Vladimir Antiufeev, fost șef al KGB-ului transnistrean devenit recent numărul doi al ‘guvernului’ autoproclamatei ‘republici populare Donețk, citat de AFP.

Forțele ucrainene au anunțat luni că au intrat în mai multe localități, ocupate anterior de separatiști, în apropiere de locul unde s-a prăbușit avionul de linie malaezian, și au preluat controlul unei coline strategice Saur-Moghila din apropiere.

‘Saur-Moghila este o înălțime strategică la granița dintre regiunile Donețk și Lugansk (Ucraina) și Rostov (Rusia), de unde separatiștii au lansat tiruri asupra soldaților ucraineni și a unor localități, inclusiv Marinivka’, a subliniat președinția ucraineană într-un comunicat.

Situată la aproximativ 50 km est de Donețk și la 12 km de frontiera rusă, Saur-Moghila se află și la o distanță de circa 25 km de locul catastrofei aviatice de la 17 iulie, soldată cu 298 de morți. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata