UE caută investiții mai mari din Taiwan, deoarece deficitul de cipuri se agravează

Uniunea Europeană încearcă să încurajeze investiții mai mari din Taiwan, în special către firmele sale de semiconductoare, a declarat marți diplomatul de vârf al blocului din Taipei, pe fondul unei penurii globale de cipuri care a afectat producătorii de automobile precum Volkswagen.

Puterea tehnologică Taiwan, care găzduiește companii precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, a devenit punctul central al eforturilor pentru a rezolva acest deficit, al cărui impact se simte acum și în electronica de consum.

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a scris guvernului din Taiwan anul acesta cerând ajutor pentru a ușura aprovizionarea cu cipuri strânse, iar Europa încurajează și mai multă producție de cipuri acasă.

Filip Grzegorzewski, ambasadorul de facto al UE în Taiwan, a declarat reporterilor că vor organiza un alt forum de investiții în cursul acestui an pentru a vinde blocul ca destinație de investiții.
„Vrem să organizăm o altă rundă a forumului european de investiții în toamnă, cu accent pe lanțurile de aprovizionare globale, accentul pe digital și accentul pe semiconductori”, a spus el.

„Sunt sigur că va fi o modalitate pentru noi de a prezenta oportunități pentru Taiwan de a ajunge în Europa și de a fi mai prezenți în Europa.”

Taiwan este o parte esențială a lanțurilor de aprovizionare globale și un partener comercial important al UE, a spus Grzegorzewski.

„Trebuie să ne asigurăm acum că Taiwanul își folosește activele bine … Taiwan are mai mult decât TSMC de oferit. Există alte companii excelente de semiconductori în Taiwan”, a spus el.
El trebuie să fie „mai mult din Taiwan în Europa” și pentru ca mediul de afaceri al insulei să se gândească la oportunitățile pe care UE le aduce, ceea ce va fi, de asemenea, bun pentru Taiwan, a adăugat el.

„Va consolida rolul Taiwanului la nivel global și acest lucru va consolida, de asemenea, rolul Taiwanului în lanțurile de aprovizionare globale care evoluează acum, schimbându-se din cauza pandemiei COVID-19.”

Uniunea Europeană nu are legături diplomatice oficiale cu insula reclamată de China, administrată democratic, deși Taiwan consideră că blocul este un important prieten cu aceleași opinii.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata