UE declară că este gata să colaboreze cu administrația Biden pentru soluționarea litigiilor comerciale

Uniunea Europeană a recunoscut o mișcare a noului guvern american pentru a se abține de la impunerea unor tarife suplimentare asupra mărfurilor UE într-o dispută de lungă durată privind tarifele aeronavelor și a declarat că este gata să lucreze pentru a rezolva disputele comerciale.

Biroul Reprezentantului Comerțului SUA a declarat că a fost de acord cu industria SUA, că nu este necesar să se revizuiască tarifele existente la bunurile europene în acest moment, abținându-se de la modificări care ar fi fost posibile în timpul unei revizuiri periodice.

Miscarea a venit la o zi după ce USTR a declarat că așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu aliații europeni pentru a rezolva o bătălie de 16 ani pentru subvențiile acordate Airbus-ului european și rivalului său american Boeing Co.

Întrebat despre decizie, un purtător de cuvânt al UE a spus: „UE este gata să se angajeze cu noua administrație americană pe baza agendei UE-SUA pentru schimbări globale, pe care am adoptat-o ​​pe 2 decembrie. Scopul nostru este să găsim soluții pentru comerțul nostru continuu, inclusiv pe Airbus / Boeing. ”

Coaliția americano-italiană pentru alimente, care reprezintă mai mult de 450 de companii, producători și grupuri comerciale italiene, a declarat că măsura va oferi timp ambelor părți pentru a găsi o soluție.

„Administrația Biden a lovit în mod corespunzător butonul de pauză de pe o altă rundă de tarife”, a spus acesta.

Oficialii din UE și Marea Britanie sunt dornici să încheie un acord cu administrația președintelui Joe Biden, dar discuțiile sunt în așteptare până când alegerea lui Biden în calitate de negociator comercial de top, Katherine Tai, va fi confirmată în funcția sa de Senatul SUA. Acest lucru ar putea dura câteva săptămâni, iar o audiere de confirmare nu este încă programată.

Trimisii din Marea Britanie și Uniunea Europeană și-au subliniat luni dorința de a rezolva disputa privind subvențiile pentru aeronave.

Ambasadorul UE Stavros Lambrinidis a declarat că Bruxelles-ul a propus o suspendare de șase luni a tarifelor de ambele părți pentru a permite negocierile. Marea Britanie, care nu mai face parte din UE, dar face parte din consorțiul Airbus, a declarat că este dispusă, de asemenea, să ridice tarifele, posibil unilateral, ca gest de bunăvoință.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata