UE pregătește cazul împotriva AstraZeneca din cauza deficitelor de vaccin

Comisia Europeană lucrează la proceduri judiciare împotriva AstraZeneca după ce producătorul de medicamente a întrerupt livrările de vaccin COVID-19 către Uniunea Europeană, potrivit unor surse familiarizate cu această chestiune.

Un oficial al UE implicat în discuții cu producătorii de vaccinuri a declarat joi pentru Reuters că o poveste a lui Politico pe această temă este corectă. „Statele UE trebuie să decidă dacă (vor) participa. Este vorba despre îndeplinirea livrărilor până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.”

Farmacistul anglo-suedez a fost supus atacurilor în blocul comercial pentru că a tăiat aprovizionarea de mai multe ori la niveluri mult mai mici decât a promis, iar acțiunile legale potențiale au fost discutate anterior.

AstraZeneca nu a transmis niciun răspuns imediat joi la o cerere de comentarii.

Conform contractului său cu UE, compania s-a angajat să livreze 180 de milioane de doze de vaccin în al doilea trimestru.

Șeful executivului, Pascal Soriot, a declarat în februarie într-o audiere a parlamentului UE că speră să îndeplinească așteptările UE cu privire la livrări în acea perioadă.

Politico a raportat cea mai recentă posibilă acțiune în justiție, citând cinci diplomați ai Uniunii Europene fără să le dea numele, adăugând că, la o reuniune a ambasadorilor, miercuri, majoritatea țărilor UE au spus că vor susține acțiunea în judecată a companiei.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata