Un Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prăbuşit în Alpii francezi

38

Un Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, cu 148 de persoane la bord – 142 de pasageri și șase membri ai echipajului, informează AFP.

Fragmente ale aparatului de zbor au fost găsite nu departe de Barcelonnette (sud-est), a anunțat Ministerul francez de Interne.

Aparatul de zbor s-a prăbușit în apropiere de localitatea Digne-les-Bains, departamentul Alpes-de-Haute-Provence.

“Am cerut activarea unei celule interministeriale de criză”, a afirmat premierul francez Manuel Valls, confirmând accidentul. Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve s-a deplasat de urgență la locul accidentului.

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat marți că este puțin probabil să existe supraviețuitori în prăbușirea unui Airbus A320 al companiei Germanwings în sudul Franței, informează AFP și DPA.

“Condițiile accidentului ne fac să credem că nu există supraviețuitori”,a spus Hollande, citat de EFE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online