Un cuplu din Florida s-a prezentat să îşi ridice partea din jackpot-ul secolului

37

Un cuplu din Florida a anunţat miercuri, 17 februarie, că a jucat combinaţia câştigătoare a jackpot-ului secolului în Statele Unite, însuşindu-şi o treime din recordul istoric de 1,58 de miliarde de dolari, sumă atribuită în luna ianuarie, relatează joi AFP.

David Kaltschmidt, 55 de ani, şi soţia lui, Maureen Smith, 70 de ani, s-au prezentat să îşi ridice câştigul la un birou al loteriei din Tallahassee (Florida): 328 de milioane de dolari înainte de impozite, pe care îi vor încasa într-o singură tranşă. Dacă ar fi optat pentru soluţia plăţii în tranşe anuale timp de trei decenii, suma totală ar fi fost de circa 528 de milioane de dolari.

Departe de scenele de euforie care se văd adesea la astfel de acordări de premii, cei doi câştigători au vorbit despre îngrijorările şi insomniile pe care le-au suferit de la anunţarea numerelor câştigătoare la Powerball. “Am avut mari probleme cu somnul şi am slăbit 4,5 kilograme”, a spus David Kaltschmidt.

Faptul că a devenit de pe o zi pe alta milionară o îngrijorează şi pe Maureen Smith: “Mi-e teamă să nu fiu mai puţin amabilă fiindcă sunt îngrijorată”, a afirmat ea în faţa ziariştilor prezenţi la biroul loto din oraşul menţionat. “Nu ştim deocamdată ce să facem cu banii, ne vom gândi”, a adăugat ea, precizând doar că vor să îşi ajute familia şi apropiaţii.

Cei doi au cumpărat biletul câştigător dintr-un supermarket din oraşul lor, Melbourne, Florida. Numerele au fost alese de Maureen Smith, care mărturiseşte că nu este o jucătoare asiduă. Ei îşi vor primi banii în două zile, a informat avocatul lor.

Celelalte două bilete câştigătoare s-au vândut în statul Tennessee (sud), unde o altă pereche a câştigat aceeaşi parte din suma totală pusă în joc, şi în California. Deţinătorul ultimului bilet, care a câştigat şi el 500 de milioane de dolari, nu este cunoscut deocamdată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online