Un diamant oval albastru a fost vândut cu 32 de milioane de dolari

Diamantul oval albastru „De Beers Millennium Jewel 4”, considerat drept cel mai valoros de acest gen din Asia, a fost vândut marţi, prin casa de licitaţii Sotheby’s, cu 32 de milioane de dolari, relatează EFE.

Piesa de 10,10 carate se remarcă prin puritatea şi intensitatea culorii sale şi are acest nume întrucât face parte din colecţia specială ”De Beers Millennium” — formată din 12 diamante, din care 11 albastre — prezentată de firma londoneză cu acelaşi nume cu ocazia anului 2.000. Provenind dintr-o colecţie particulară din Asia, piesa adjudecată marţi este cel mai mare diamant albastru oval pus în vânzare vreodată la o licitaţie, menţionează pagina web de la Sotheby’s.

„Diamantul este vedeta sezonului de licitaţii la Sotheby’s, atât prin potenţiala sa valoare, cât şi prin exclusivitatea pe care o reprezintă”, a semnalat, pentru EFE, Quek Chin Yeow, vicepreşedinte al Sotheby’s Asia, cu prilejul prezentării publice a bijuteriei la Hong Kong, la sfârşitul lunii martie.

În luna noiembrie 2015, alt diamant albastru — pe care cumpărătorul său din Hong Kong l-a numit „Luna albastră a Josephinei”, omagiu adus fiicei sale în vârstă de 7 ani — a fost vândut la licitaţie în Elveţia pentru suma de 48,5 milioane de dolari, un record mondial.

Tot marţi, o lucrare din ultima etapă a artistului chinez Zhang Daqian a fost achiziţionată cu 34,7 milioane de dolari, de cinci ori mai mult decât preţul de pornire de 6,5 milioane de dolari. Zhang Daqian (1899-1983) este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori chinezi din secolul al XX-lea.

Casa de licitaţii ar putea stabili noi recorduri în şedinţa de miercuri, ultima din acest sezon, în care se va vinde un sigiliu imperial utilizat de împăratul Kangxi, care a domnit în China din 1661 până în 1722, în timpul dinastiei Qing. Preţul de pornire este de 6,5 milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata