Un excepţional diamant albastru, adjudecat cu preţul record de 57,54 de milioane de dolari

Diamantul albastru Oppenheimer, piesa centrală a licitaţiei organizate de casa Christie’s miercuri seară, 18 mai, la Geneva, a fost adjudecat cu preţul record de 57,54 de milioane de dolari, devenind bijuteria şi piatra preţioasă şlefuită cea mai scumpă din lume, informează joi 7sur7.be.

După o licitaţie de 20 de minute între doi cumpărători rămaşi anonimi, diamantul, montat într-un inel şi având 14,62 carate, s-a vândut cu 50,6 milioane de dolari, la care s-a adăugat comisionul. Înaintea licitaţiei, Christie’s îi evaluase valoarea între 38 şi 45 de milioane de dolari.

„Este diamantul şlefuit şi bijuteria care bate toate recordurile”, a declarat un purtător de cuvânt al casei Christie’s după licitaţia care a ţinut cu sufletul la gură sutele de persoane venite să asiste la vânzare.

Precedentul record pentru un diamant şi o bijuterie era deţinut de „Blue Moon of Josephine”, un diamant albastru de 12,03 carate, vândut cu 48,4 milioane de dolari unui magnat din Hong-Kong, Joseph Lau, în noiembrie 2015, la Geneva.

Diamantul Oppneheimer, de un albastru intens şi luminos, făcea parte din colecţia celebrului negustor de diamante londonez Sir Philip Oppenheimer (1911-1995), care controla piaţa mondială de diamante prin firma De Beers. El a fost extras din mina Premier din Africa de Sud, aceeaşi în care a fost descoperit în 1905 şi cel mai mare diamant din lume, numit „Cullinan”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: cnbc.com

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata