Un fals pilot de linie a fost arestat după 10.000 de ore de zbor

Povestea este incredibilă, parcă un remake după filmul lui Spielberg „Catch Me If You Can” (Prinde-mă dacă poţi). Numai că în rolul principal nu mai este Leonardo di Caprio, ci un suedez de 41 de ani, arestat marţi (2 martie 2010) în cabina unui avion Boeing 737.

Presa din Benelux relatează o poveste de necrezut. Timp de 13 ani, un suedez a înşelat toate companiile care l-au angajat, pilotând cu o licenţa falsă. Poliţia olandeză l-a arestat marţi seara, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Falsul pilot, T.S., în vârstă de 41 de ani şi domiciliat la Milano, a fost arestat în cabina unui Boeing 737, pe când se pregătea să decoleze spre Ankara.

Bărbatul a recunoscut că a lucrat 13 ani la mai mule companii aeriene din Europa. El a răsuflat oarecum uşurat că a fost arestat, după ce a zburat ilegal 10.000 ore. În avionul companiei turce Corendon se aflau 101 pasageri, care au considerat probabil ciudată scena.
Din fericire pentru ei, T.S. a fost înlocuit imediat cu un alt pilot trimis de companie. Pe profilul său de Facebook, T.S. arată că lumea este locul său de muncă. În afara faptului că era un pilot bun, este şi un fotograf recunoscut. Colegii săi turci îl descriu ca pe un play-boy, cu cuceriri în fiecare oraş în care mergea, scrie presa belgiană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata