Un G-20 al primelor doamne

 
Barack Obama a sosit marti seara la Londra in calitate de vedeta indiscutabila a viitorului summit G-20, dar va fi sotia lui, Michelle, cea care va constitui subiectul cel mai suculent al tabloidelor, noteaza ziarul El Pais. Figura zvelta a acestei avocate din Chicago, pe cât de inalta pe atât de atragatoare, simpatica si directa, iese din tiparele obisnuite ale primelor doamne care ii vor insoti pe principalii lideri ai planetei in capitala britanica, si nu doar pentru impresionanta ei inaltime de 1,80.
 
Michelle Obama va fi prima care va pasi in palatul Buckingham, unde va participa la o reuniune privata cu regina Elisabeta a II-a si printul consort. Regina rezerva acest privilegiu de obicei vizitelor oficiale – aceasta nu este – dar se pare ca interesul ei de a-l cunoaste pe noul presedinte al SUA a fost mai mare, la fel cum a facut si cu precedentii 10 (doar Lyndon B. Johnson a putut sa-i reziste).
 
Numai dupa aceasta reuniune „informala” de 20 de minute suverana isi va deschide resedinta oficiala grosului liderilor G-20 si sotiilor lor, când imaginea cea mai cautata de fotografi – vizând noua tinuta afisata de prima doamna a SUA – va fi deja imortalizata. Nici macar la acest capitol Michelle Obama nu pare sa aiba rivala, având in vedere ca sotia presedintelui francez Nicolas Sarkozy, fosta manechina Carla Bruni, a declinat invitatia de a veni la Londra.
 
Desi cele doua vor aparea alaturi sâmbata cu prilejul vizitei pe care o vor face la catedrala din Strasbourg, in timp ce sotii lor vor participa la summitul NATO. Plutonul ilustrilor invitati vor cina in seara aceasta, la 10 de Downing Street, unde vor degusta un meniu gatit pe masura de bucatarul vedeta Jamie Oliver.
 
Sotia premierului britanic, Sarah Brown, a organizat o serata cu sotiile liderilor participanti, o perspectiva care nu i-a incântat pe Nestor Kirchner si nici pe Joachim Saber, sotii presedintei argentiniene, Cristina Kirchner si respectiv, cancelarul german, Angela Merkel.
 
Cei doi au ales sa ramâna acasa, desi probabil ar fi trecut neobservati printre frumusetea discreta a primei doamne a Mexicului, Margarita Zavala sau frumusetea sportiva a lui Laureen Harper, sotia premierului motociclist canadian, Stephen Harper. O atentie speciala o va suscita si sotia premierului spaniol, Sonsoles Espinosa, care a fost proclamata de ziarul The Guardian „noua Carla Bruni”, care i-a scos in evidenta calitatile si mai ales stilul rafinat.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata