Un hacker elvețian a fost reținut după ce s-a lăudat că a spart sistemele informatice ale Nissan Motor Co, Intel Corp și alte companii

Un hacker elvețian de sisteme informatice, care s-a lădat că a ajutat la furtul sau distribuirea datelor proprietare de la Nissan Motor Co, Intel Corp și, mai recent, pornirea camerei de securitate Verkada a fost pus sub acuzare, au anunțat procurorii americani.
Kottmann, în vârstă de 21 de ani, rămâne în Lucerna și a fost informat despre acuzațiile în curs, a declarat biroul avocatului american din Seattle într-un comunicat.

Kottmann nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii în urma anunțului acuzării, care a venit după miezul nopții la Lucerna.

În ultimul an, Kottmann ar fi lucrat cu un grup care a accesat fișierele interne aparținând cel puțin a opt părți, inclusiv șase companii fără nume, Departamentul de Transport al Statului Washington și o agenție federală nedezvăluită, potrivit rechizitoriului.

„Kottmann și alții au accesat computere protejate, inclusiv depozite de coduri „git”și sursă, precum și infrastructură internă, prin utilizarea cheilor de acces furate, acreditări și exploatări”, se spune în rechizitoriu.
A adăugat că Kottmann a piratat în general zeci de companii și agenții guvernamentale și a publicat date despre cele 100 de entități.

În postările de pe rețelele de socializare și pe un site web, Kottmann ar fi împărtășit o parte din informații și ar fi luat credit pentru încălcări, se arată în document.

Datele și descrierile din rechizitoriu legate de două dintre presupusele spargeri se potrivesc cu declarațiile anterioare ale lui Kottmann despre Intel și Nissan.

Intel a refuzat să comenteze. Nissan și Verkada nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Luna aceasta, Kottmann a împărtășit cu Reuters înregistrări ale camerelor de supraveghere live și arhivate pe care Kottmann le-a obținut din interiorul unei fabrici Tesla, a unei închisori din Alabama și a altor facilități, obținând acces la sistemul administrativ Verkada.

Procurorii l-au acuzat pe Kottmann de fraudă prin Internet, furt de identitate agravat și conspirație pentru comiterea fraudelor și abuzului pe computer.

Nu a fost clar imediat dacă sau când Kottmann va fi adus în SUA pentru a fi pus în fața acuzațiilor. Autoritățile elvețiene au atacat reședința lui Kottmann săptămâna trecută.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata