Un inginer de la SpaceX se declară vinovat că a vândut ponturi pe „webul întunecat” privind tranzacțiile privilegiate

Un inginer care lucrează pentru SpaceX, compania lui Elon Musk, a pledat vinovat de conspirație pentru comiterea fraudei de valori mobiliare prin vânzarea de informații privilegiate pe „webul întunecat”, a declarat Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA.

Cazul a fost primul în care Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA a introdus o acțiune de executare în legătură cu încălcarea valorilor mobiliare pe dark web, a spus acesta.

James Roland Jones din Redondo Beach, California, se confruntă cu o pedeapsă maximă de cinci ani în închisoare federală, a declarat Departamentul de Justiție. Nu a fost încă stabilită o dată pentru condamnare.

Potrivit agențiilor, din 2016 până cel puțin în 2017, Jones a conspirat cu o altă persoană anonimă pentru a accesa diverse piețe dark web, inclusiv un site web care pretinde a fi un forum de informații privilegiate, în căutarea informațiilor materiale, nepublică, pe care să le folosească pentru propria sa persoană- tranzacționarea valorilor mobiliare.

Webul întunecat permite utilizatorilor să acceseze internetul în mod anonim și este adesea folosit pentru a găzdui site-uri web care acceptă activități ilegale. Jones nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Jones a conceput, de asemenea, o schemă, pentru a vinde ceea ce el a afirmat în mod fals că sunt sfaturi privilegiate pe dark web, au spus agențiile. Mai mulți utilizatori care plăteau în bitcoin au achiziționat aceste ponturi și au tranzacționat în cele din urmă pe baza informațiilor furnizate de Jones, au spus ei.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata