Un mic oraş din Ţara Galilor şi-a ales un bufon, primul după 700 de ani

Conwy, un mic orășel din nordul Țării Galilor, a numit duminică, 2 august, un bufon, primul după mai mult de 700 de ani, în cadrul unei ceremonii cu aspect medieval, transmite luni AFP.

Russel Erwood, 34 de ani, a fost numit oficial Erwyd Nebunul în cadrul unei manifestări care a mai cuprins vânătoare cu șoimi și cavaleri în armuri în această localitate în care se află un castel din secolul al XIII-lea.

Rolul bufonului, ca și al predecesorilor săi, va fi să distreze locuitorii — 15.000, în prezent — în timpul a două spectacole pe zi, de câte trei ori pe săptămână, până în 29 august.

‘Este o mare onoare pentru mine să primesc rolul de bufon al orașului’, a declarat luni pentru AFP magicianul profesionist, care este și om de circ. În timpul serviciului va trebui să poarte o tichie cu urechi de măgar, piesă vestimentară tradițională a bufonilor din secolul al XIII-lea.

Ultimul bufon al orașului, înaintea lui Erwyd Nebunul, a fost Tom Nebunul, ales în timpul domniei regelui Eduard I al Angliei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/russelerwood

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata