Un muzeu japonez a creat un robot inspirat din celebrul tren de mare viteză Shinkansen

Muzeul Căilor Ferate din Japonia a inclus un robot inspirat din trenul de mare viteză Shinkansen printre exponatele sale pentru a crește numărul vizitatorilor și a-i familiariza pe copii cu astfel de trenuri rapide, relatează marți EFE.

Muzeul a combinat trenul-săgeată, reper tehnologic în Japonia, și roboții, de mare tradiție în această țară, pentru a crea ‘Shinkalion’, dispozitiv căruia i s-a rezervat un spațiu propriu la muzeu și care se bucură deja de mare popularitate în rândul copiiilor, a declarat un purtător de cuvânt al centrului în ziarul japonez Asahi.

Muzeul Căilor Ferate a fost inaugurat în 2007 în localitatea Saitama, situată la nord de Tokyo, iar în primul an a fost vizitat de 1.419.000 de persoane. În ultimii ani totuși numărul vizitatorilor a scăzut drastic la 800.000 de persoane, notează ziarul.

Pentru a inversa această tendință, muzeul a comandat acest tren dezvoltat de centrul de cercetare secret situat în subsolul muzeului. Potrivit inventatorilor, „trenul este capabil să iasă din muzeu, să zboare și să se deplaseze până la căile ferate în caz că apare inamicul”.

În luna septembrie, fabricantul de jucării Tomy Co., unul din responsabilii cu designul robotului, va comercializa două modele ale acestui tren. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: japonismo.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata