Un profesor de origine mexicană desemnat „profesorul universitar al anului” în Germania

Profesorul de origine mexicană Raúl Rojas de la Universitatea Liberă din Berlin a fost desemnat „profesorul universitar al anului” de către Asociația Universităților Germane (DHV), pentru modul exemplar în care a reușit să îmbine cercetarea științifică cu activitățile pedagogice, informează marți EFE.

Premiul este dotat cu 10.000 de euro (12.403 de dolari) și va fi înmânat la 23 martie 2015.

Rojas este profesor de robotică și sisteme inteligente și a condus mai multe proiecte inovatoare, precum realizarea unor meciuri de fotbal cu roboți sau a unor mașini care se pot deplasa fără șofer pe rute predeterminate.

Roboții fotbaliști i-au adus lui Rojas o reputație internațională, la fel ca și mașinile cu deplasare autonomă pe care le dezvoltă din 2006. Acest tip de vehicul poate circula prin Berlin, cu condiția ca pe locul șoferului să se afle o persoană care să poată reacționa în cazuri neprevăzute.

Raúl Rojas s-a născut în Mexic în 1955 și a studiat matematica și fizica în țara sa natală, iar apoi sociologia în Germania. Ocupă actuala catedră de la Universitatea Liberă din Berlin din 1997. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata