Un rapper celebru din Moscova a lansat un clip-reacţie la atentatele din metrou

La fel ca rock and roll-ul în anii 80 ai secolului trecut, rapperii ruşi reacţionează prompt la provocările vremii, prin piese muzicale de actualitate. Astfel, celebrul rapper moscovit Dino MC a prezentat publicului larg un cântec despre dublul atentat de la metroul din Moscova, relatează Novâi Reghion.

Din păcate, înregistrarea piesei a fost interzisă pe Youtube.com, însă poate fi accesată pe site-ul agenţiei de presă menţionate. Piesa sa reprezintă un protest puternic împotriva ipocriziei puterii: ‘mutre obraznice, ghiftuite cu girofaruri şi bodyguarzi, ne spun de pe ecran că nu putem fi intimidaţi’.
Desigur, ei de ce s-ar teme? Doar nu ei coboară de două ori pe zi în metrou şi nu riscă să dea nas în nas cu terorişti kamikaze’ – afirmă autorul. Niovâi Reghion reproduce o strofă a cântecului, care a reuşit să irite autorităţile ruse:

– Cine este în ţara asta şeful ? Cine va răspunde? / Va demisiona oare cineva din eşaloanele superioare? / Este, desigur, rău că au murit copii, / Dar, cel puţin oamenii nu se mai gândesc la tarifele pentru servicii comunale.
După cum aminteşte agenţia de presă rusă, Dino MC şi-a câştigat faima după participarea în emisiunea lui Savik Shuster de pe canalul de televiziune ‘Ukraina’, care emite din Kiev.

Savik Shuster, fostul şef al biroului Radio Liberty din Moscova, şi-a transferat activităţile profesionale la Kiev, după ce ‘revoluţia portocalie’ din toamna anului 2004 din Ucraina a redat libertatea presei în această ţară ex¬sovietică, în timp ce în Rusia sub al doilea mandat de preşedinte al lui Vladimir Putin atmosfera devenise irespirabilă pentru presă.
Atunci, rapperul rus şi-a prezentat clipul ‘Ce s-a întâmplat cu libertatea de expresie?’, în care a criticat regimul Vladimir Putin pentru persecutarea ziariştilor şi suprimarea libertăţii de exprimare. Ulterior, el a prezentat la televiziunea naţională ucraineană clipul ‘Gaze-Ucraina- Banii-Rusia’, despre războiul gazelor dintre Moscova şi Kiev.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata