Un tablou de Pissaro s-a vândut la Londra cu 24 milioane de euro

Tabloul ‘Boulevard Montmartre, Matinée de Printemps’ al pictorului impresionist Camille Pissaro s-a vândut miercuri, la o licitaţie organizată la Londra, cu 19,9 milioane de lire sterline (24 milioane de euro), de aproape cinci ori mai mult decât suma încasată la vânzarea precedentă, relatează AFP.

Pictată în 1897, opera constituie una din cele mai importante picturi impresioniste vândute la licitaţie în ultimii zece ani, se arată în catalogul casei de licitaţii Sotheby’s din capitala britanică.

Tabloul reprezintă o scenă de primăvară din Paris şi i-a aparţinut iniţial unui industriaş evreu, Max Silbergerg, care locuia la Wroclav (Polonia). În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost silit să predea naziştilor toată colecţia sa de opere de artă. Silbergerg a murit într-un lagăr de concentrare, iar tabloul a fost restituit familiei în anul 2000.

La licitaţia de miercuri s-a mai vândut o pictură de Van Gogh, ‘Omul este pe mare’, adjudecată cu 16,9 milioane de lire sterline (20,37 milioane de euro). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata