Un tânăr londonez lansează o operaţiune de „crowdfunding” pentru a salva Grecia

Un tânăr britanic a reușit să strângă, până marți, aproape 60.000 de euro, datorită unei operațiuni de finanțare participativă sau ‘crowdfunding’, lansată în speranța de a aduna 1,6 miliarde de euro pentru salvarea Greciei de la faliment, informează AFP.

 Thom Feeney, un londonez în vârstă de 29 de ani care lucrează într-un magazin de încălțăminte în Covent Garden, i-a încurajat pe europeni să dea, fiecare, ‘echivalentul de preț al unei salate de brânză feta cu măsline’.

‘Grecii au nevoie de 1,6 miliarde de euro. Pare mult, însă este doar 3 euro de european, adică prețul unei jumătăți de litru de bere la Londra sau cel al unei salate de brânză feta cu măsline’, a subliniat britanicul pe site-ul specializat Indiegogo.

Până marți, aproape 4.000 de persoane au răspuns la apelul lui Thom Feeney, reușind să adune aproape 60.000 de euro, o sumă importantă, însă foarte departe încă de cea necesară.

Thom Finney promite și recompense donatorilor: o carte poștală cu premierul grec Alexis Tsipras, timbrată în Grecia, pentru o donație de 3 euro, o salată cu brânză feta și măsline livrată la domiciliu, pentru 6 euro, o sticlă de ouzo pentru 10 euro și o sticlă de vin grecesc pentru 25 de euro.

Inițial, tânărul propunea, de asemenea, ‘descoperirea’ unei mici insule grecești pentru cel sau cea care va simți nevoia să ofere un ajutor de 1,6 miliarde de euro. ‘Însă Indiegogo mi-a trimis un mail pentru a-mi spune că, în condițiile în care guvernul grec nu și-a dat oficial acordul, nu eram autorizat să fac această ofertă’, a precizat tânărul britanic.

Pentru a explica inițiativa sa, Thom Finney a declarat că ‘a obosit să vadă criza din Grecia continuând, politicienii tergiversând, în timp ce oamenii simpli sunt afectați de situație’. De asemenea, el a insistat asupra faptului că poporul grec poate fi ajutat cumpărând produse grecești sau mergând în vacanță în Grecia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto:recrowdfunding.eu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata