Un val de delincvenţă infantilă ţigănească pune stăpânire pe Europa

Unul din cei mai mari temuţi delincvenţi români avertiza ţara sa că trebuie să facă ceva pentru a stopa valul de delicte comise de copiii ţigani, care fac ravagii prin Europa, în caz contrar urmând să se confrunte cu retorsiuni îndreptate contra românilor, scrie portalul de ştiri al radioteleviziunii australiene abc.net.au.

Cunoscut sub porecla de Breliant, delincventul se laudă cu un palmares plin de tâlhării. Săptămâna aceasta, la programul TV Four Corners (program australian de televiziune, axat pe jurnalismul de investigaţie, n.red.), acesta arăta că, dacă bandele conduse de conaţionali de-ai săi nu vor înceta să folosească copii la furat şi jefuit, ţiganii români vor fi aruncaţi din alte ţări ale UE.

‘În ultimii 20 de ani am văzut cum sentimentele antiţigăneşti devin tot mai puternice iar asta nu doar în România ci şi peste tot în Europa’…’Am văzut şi cum delictele minore ţigăneşti se transformă în delicte majore, în criminalitate internaţională organizată’, afirma delincventul.
Orice turist din Europa ştie că ameninţarea delictelor stradale este o problemă majoră. Unii sunt ţinta hoţilor de buzunare, în timp ce alţii sunt hărţuiţi la bancomate. Mulţi dintre hoţi sunt copii sub vârsta de 14 ani, în multe ţări aceştia neputând fi traşi la răspundere până la împlinirea vârstei de 14 ani.

Realizatorii programului Four Corners au discutat cu unul din aceşti copii, Daniela, în vârstă de 13 ani. Ea abia dacă are vreo educaţie, însă furtul din buzunare, la Madrid, îi poate aduce, în cazul unui furt încununat de succes, până la 500 de dolari. Dacă scapă cu bine din tâlhărie, banii obţinuţi îi duce mamei ei, aceştia fiind folosiţi pentru a cumpăra alimente, în timp ce o parte sunt trimişi în România, pentru a cumpăra acolo o casă.

Emisiunea de la televiziunea australiană ABC a dezvăluit faptul că, deşi unii copii fură ca să supravieţuiască, mulţi dintre ei sunt parte a unei reţele de grupuri organizate, care fură de la turişti şi localnici, pasând banii unor şefi mafioţi din România.

Valul de delicte comise de copii ţigani a început odată cu aderarea României la UE, ajungând la asemenea proporţii încât autorităţile din oraşul italian Milano au declarat stare de urgenţă. Autorităţile oraşului au autorizat poliţia să realizeze o operaţiune sub acoperire, folosind camere ascunse şi ascultări telefonice, pentru a aresta mai multe zeci de persoane. În total, au fost trimişi la închisoare 19 adulţi, acuzaţi de furt şi abuzarea copiilor.

Din anchetă a rezultat că unii dintre copii produceau până la 15.000-20.000 de dolari lunar din activităţile lor infracţionale. Asta nu însemna că aceşti copii erau frumos trataţi. Cu ocazia unei razii, poliţia a intrat cu forţa într-o casă de la ţară, găsind acolo nişte copii nespălaţi şi malnutriţi, închişi într-un dulap.
Raidurile şi procedurile judiciare nu au pus capăt valului de delicte.

Producătorul Liviu Tipuriţă a folosit camere ascunse pentru a filma copii în diferite locaţii, în timp ce aceştia furau de la turişti şi localnici. El i-a urmărit mai apoi pe copii până în mahalalele unde locuiau. Ceea ce el a găsit acolo a fost şocant.
În timp ce restul Europei se laudă cu un sistem costisitor de educaţie şi bunăstare, majoritatea copiilor de ţigani nu merg la şcoală, mulţi trăind în barăci minuscule, în apropiere de gropile de gunoi, fără apă curentă sau surse oficiale de curent electric.

În cea mai mare parte a cazurilor, ţiganii adulţi de sex masculin refuză să lucreze, femeile sunt vândute ca prostituate iar copiii sunt forţaţi să fure pentru a permite familiei să supravieţuiască. Ancheta realizată de emisiune prezenta, printre altele, şi detalii ale practicii ţigăneşti de vindere a copilelor pentru căsătorie, filmând pe ascuns serbarea de nuntă a unei fete de 13 ani, vândută pentru suma de 10.000 de dolari.

Ea este, la prima vedere, valoroasă pentru faptul că este virgină, valoarea sa de vânzare fiind însă în primul şi în primul rând dată de faptul că este capabilă să fure până la 600 de dolari pe zi. Soţul ei speră ca aceasta să-i aducă curând un profit la investiţia făcută. Reacţiile la valul de delicte variază.

Unii activişti politici de dreapta vor omorârea ţiganilor, în timp ce alte grupuri încearcă să-i socializeze prin educarea copiilor şi încurajarea ţiganilor mai în vârstă să se apuce de muncă. Indiferent de reacţie, este clar că trebuie făcut mai mult iar dacă guvernele nu vor reacţiona într-o manieră pozitivă s-ar putea ajunge la violenţă şi chiar la morţi, în condiţiile în care cetăţenii vor lua legea în propriile mâini, avertizează în final portalul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata