Ungaria: Câteva sute de migranţi au rupt cordonul de securitate la Roszke

Un grup format din câteva sute de migranți au rupt miercuri, 9 septembrie, un cordon de securitate creat de poliția ungară la punctul de trecere a frontierei Roszke, din sudul Ungariei, relatează AFP și MTI.

Migranții, în număr de 400-500 conform AFP, i-au dat la o parte pe polițiștii dotați cu muniție anti-manifestanți, încercând să ajungă pe autostrada M5, care duce spre Budapesta.

Conform MTI, care face referire la 200-250 de migranți, polițiștii ungari nu au făcut uz de bastoane sau gaze lacrimogene.

Poliția intenționa să-i îmbarce pe migranții aflați la Roszke în 20 de autobuze, pentru a-i duce la centre de primire.

Mai multe organizații ungare și internaționale asigură distribuirea ajutoarelor umanitare la Roszke.

Zona localității ungare Roszke, unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei dinspre Serbia, a înregistrat marți un număr de 2.529 migranți nou-sosiți, conform datelor publicate miercuri de poliția ungară.

În acest an, circa 5.000 de migranți au fost deportați din Ungaria, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre respingerea cererilor de azil.

Laszlo Balazs, reprezentant al poliției ungare, a declarat miercuri că poliția a intervenit în cazul a 172.821 de migranți intrați ilegal în acest an în Ungaria.

De la începutul anului, autoritățile ungare au urmărit în justiție 990 de traficanți de persoane.

Până miercuri dimineață, erau înregistrate 160.275 solicitări de azil începând de la începutul anului, iar 2.456 de migranți se află în detenție, a menționat Laszlo Balazs. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata