Ungaria se va confrunta cu o nouă invazie de căpuşe

Ungaria se va confrunta începând de zilele viitoare şi până în luna decembrie cu o a doua invazie de căpuşe din acest an, relatează cotidianul Magyar Nemzet, citat de MTI.

Prima invazie tocmai s-a încheiat luna trecută, însă autorităţile se aşteaptă ca după temperaturile extrem de ridicate numărul de căpuşe să crească din nou.

În perioada 19-25 iulie au fost înregistrare 142 de cazuri de îmbolnăvire cu Lyme, afecţiune transmisă de căpuşe, un număr dublu faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Centrului Naţional de Epidemiologie, preluate de Magyar Nemzet. În perioada 2004-2008, numărul mediu de cazuri pentru săptămâna similară a fost de 75.

Autorităţile susţin că datele sunt alarmante, întrucât înmulţirea căpuşelor ar putea duce la o creştere de 100% sau chiar de 150% a cazurilor de infecţii Lyme până la sfârşitul anului.

Deoarece folosirea de pesticide a fost interzisă de noile reglementări ale UE, autorităţile atenţionează că cel mai bun mod prin care oamenii se pot proteja este să-şi verifice corpurile şi pe cele ale copiilor lor după ce au ieşit în natură.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata