Ungaria va cheltui peste 600 de milioane de euro pentru migranţii trimişi în ţară în cadrul sistemului de cote UE

Ungaria va trebui să cheltuiască numai în primul an 200 de miliarde de forinţi (643,7 milioane de euro) pentru servicii referitoare la cazarea migranţilor care urmează să fie trimişi în Ungaria în cadrul cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeană, a declarat secretarul de stat Bence Retvari pentru cotidianul Magyar Idok, relatează marţi MTI.

În plus, este de aşteptat ca UE să nu contribuie la acest buget, a declarat oficialul ungar, citat marţi de publicaţie. Prin comparaţie, a mai spus Retvari, ‘migranţii vor costa Ungaria la fel de mult ca introducerea unor programe de pregătire pentru profesori’ şi a adăugat că ţara nu are capacitatea de a găzdui ‘un număr nelimitat’ de persoane.

Sistemul cotelor va pune în pericol ‘securitatea socială şi locurile de muncă ale cetăţenilor ungari’. ‘Trebuie să decidem dacă banii contribuabililor din Ungaria ar trebui cheltuiţi pentru sănătate, asistenţă socială, ajutoare pentru familii, educaţie, sau pe migranţii economici’, a insistat Retvari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata