Ungurii, încurajaţi să meargă la lucru cu bicicletele

 

Ministerul Dezvoltării Naționale din Ungaria a lansat împreună cu Clubul național de ciclism o campanie care urmărește să-i încurajeze pe unguri să meargă în fiecare zi la lucru cu bicicleta, relatează marți agenția MTI.

Secretarul de stat Pal Volner a subliniat în deschiderea campaniei, care a fost lansată chiar de Ziua Pământului, că guvernul acordă o importanță sporită deplasării cu bicicleta, fapt demonstrat de cei 500 de kilometri de bandă pentru bicicliști construiți sau renovați în ultimii patru ani.
Mai mult, potrivit oficialului ungar, în 2015 ar putea începe construirea unui tronson al drumului internațional pentru biciclete EuroVelo6, între Budapesta și granița cu Austria. Totodată, va mai fi construită o bretea pentru biciclete între Budapesta și zona lacului Balaton, iar drumul pentru biciclete care înconjoară lacul va fi finalizat.

Președintele Asociației naționale de ciclism, Janos Laszlo, a precizat că la Budapesta numărul celor care folosesc biciclete a crescut cu 30%-40% pe an în ultimii ani.

La rândul său, directorul companiei feroviare ungare MAV-START, Csaba Ungvari, a afirmat că trenurile din Ungaria transportă anual 360.000 de persoane cu biciclete și compania sa intenționează să introducă înainte de sfârșitul acestui an noi trenuri Flirt, pentru a facilita transportul bicicletelor între zona metropolitană a Budapestei și localitățile apropiate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata