Val de căldură persistent în SUA, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Peste 15 state americane fac obiectul unor avertizări de caniculă din cauza unui val de căldură care a atins vârful în luna iulie, dar continuă şi în august, în special în estul Statelor Unite ale Americii (SUA), au anunţat marţi serviciile meteorologice, citate de AFP.

Marţi, din cauza efectelor conjugate ale temperaturilor şi ale umidităţii, indicele de căldură a urcat la 40,5 grade Celsius în numeroase state, potrivit Agenţiei oceanice şi atmosferice americane (NOAA). Din Texas şi până la New York, ’16 state au primit avertismente de căldură puternică sau de căldură excesivă, ceea ce înseamnă temperaturi periculoase timp de o perioadă prelungită, care pot provoca afecţiuni’, a declarat meteorologul Bruce Sullivan, din cadrul NOAA.

‘Şi nu văd nicio schimbare reale a temperaturilor în zilele care vin’, a avertizat meteorologul. Media temperaturilor din întreaga ţară în luna iulie, de 75,5 grade Farenheit (24,1 grade Celsius), a fost superioară cu 1,3 grade Fahrenheit mediei pe termen lung calculate între 1901 şi 2000.

În mai multe oraşe de Coasta de Est, căldura a atins niveluri-record cu o temperatură medie în iulie de 28,4 grade Celsius, ceea ce egalează recordul istoric din iulie 1993, a indicat NOAA. Iulie a fost luna cea mai caldă din întreaga lor istorie pentru statele atlantice Rhode Island şi Delaware. Serviciile meteorologice americane ţin evidenţa temeperaturilor din 1895.

Peste zece persoane au murit în SUA în accidente provocate de caniculă sau din cauza unor probleme de sănătate legate de aceasta, a precizat NOAA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata