Valerie Trierweiler: Nu mi-a plăcut niciodată fastul de la Palatul Elysee

Fosta Primă Doamnă a Franţei, Valerie Trierweiler, vorbeşte, într-un interviu acordat Paris-Match şi Le Parisien Magazine, despre ruptura sa de Francois Hollande şi nu exclude posibilitatea de a scrie despre aceasta o carte, informează cotidianul Le Figaro.

După o lungă tăcere mediatică, Valerie Trierweiler a acceptat să revină asupra separării sale de Francois Hollande. Revista Paris-Match, unde fosta Primă Doamnă ţinea o rubrică de cronică literară şi a fost timp de mai mulţi ani jurnalistă la secţiunea de politică, a stat de vorbă cu Valerie Trierweiler în avionul care o ducea spre India, în timp ce Le Parisien a beneficiat de confidenţele ei de-a lungul călătoriei sale umanitare în sprijinul ONG-ului Action contre la faim, călătorie din cauza căreia ea a fost supusă unei ‘mari presiuni’ în scopul anulării acesteia. De-a lungul întregii sale călătorii, ea a răspuns la SMS-uri din partea lui Francois Hollande, care se îngrijora pentru ‘buna organizare a călătoriei şi starea de sănătate’ a fostei Prime Doamne.

‘Nu mi-a plăcut niciodată fastul de la Elysee. India înseamnă o întoarcere la libertate, departe de lumea politică şi trădările ei’, a afirmat Valerie Trierweiler pentru Parisien Magazine. ‘Nu am trăit puterea în acelaşi fel (ea şi Hollande). Aceasta a distrus ceva. Eu aş fi preferat o viaţă normală: poate că am mai fi fost şi azi împreună. Eu ştiu cine sunt, pot să mă privesc în oglindă. Sunt liberă’, a spus fosta Primă Doamnă.

Valerie Trierweiler confirmă ceea ce presa tabloidă avansa de mai multe săptămâni, însă ea nu şi-ar fi imaginat niciodată că Francois Hollande avea o relaţie cu actriţa Julie Gayet. ‘Auzeam zvonuri, evident, dar zvonuri auzi despre toţi. Aud şi despre mine, mereu. Nu le acordam atenţie. Atunci când am aflat, a fost ca şi cum aş fi căzut dintr-un zgârie-nori’, explică ea pentru Paris-Match.

Urmarea este cunoscută. A doua zi după apariţia articolului-şoc din Closer, Valerie Trierweiler a fost spitalizată timp de o săptămână la spitalul Pitie-Salpetriere, înainte de a se odihni câteva zile la La Lanterne, reşedinţa prezidenţială situată la Versailles. Sâmbătă, 26 ianuarie, Francois Hollande şi-a făcut publică ruptura de Valerie Trierweiler, într-un interviu pentru AFP: ‘Anunţ că am pus capăt vieţii comune pe care o împărţeam cu Valerie Trierweiler’. ‘Pentru o iubire este nevoie de doi, însă pentru o despărţire este suficient unul’, a remarcat, cu amară ironie, fosta Primă Doamnă pentru Parisien Magazine.

De asemenea, Valerie Trierweiler a dat asigurări că ‘nu traversează o perioadă de criză’. ‘Aceasta nu este prima ruptură din viaţa mea. Actuala ruptură este violentă, pentru că a fost mediatizată. Viaţa nu se opreşte dacă nu mai sunt Primă Doamnă’, a afirmat ea. Trierweiler intenţionează să-şi reia meseria de jurnalist, chiar dacă ‘acum este prea devreme’ şi ‘nu are încă un proiect’. ‘Sunt mai mult decepţionată decât furioasă. Nu exclud posibilitatea de a scrie o carte’, a spus Valerie Trierweiler.

Cu toate acestea, nu se pune problema ca ea să revină la jurnalismul politic. Valerie Trierweiler doreşte să-şi continue acţiunile de caritate alături de organizaţii precum Secours populaire, Action contre la faim şi Fondation Danielle-Mitterand.

Jurnalista afirmă că nu ‘se crede o prinţesă’. ‘Am interesul să-mi reiau viaţa normală cât mai repede cu putinţă, pentru că nu doresc să fac parte dintr-o categorie de oameni din care nu am făcut parte niciodată. Aceasta nu înseamnă o revenire la viaţa mea de dinainte. Experienţa mea de Primă Doamnă m-a îmbogăţit, eu am descoperit că aş putea face multe pentru a ajuta alţi oameni. Nu vreau să dau impresia că-mi exploatez necazul’, a subliniat fosta Primă Doamnă a Franţei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata