Vaticanul prezintă „Cantate Domino”, primul CD înregistrat în Capela Sixtină

Vaticanul a prezentat primul CD înregistrat vreodată în Capela Sixtină, „Cantate Domino”, care cuprinde cântece liturgice interpretate de corul Cappella Musicale Pontificia ‘Sistina’, semnalează EFE și ABC.

Aceasta este a doua colaborare a Corului Capelei Sixtine cu producătorul Deutsche Grammophon, după ce, în 2014, a participat la realizarea CD-ului „Habemus Papam”.

CD-ul cuprinde compoziții de Palestrina, Gregorio Allegri, Orlando di Lasso, Tomás Luis de Victoria. Sunt interpretate, printre altele, „Miserere” de Gregorio Allegri și cântecul „Nunc Dimittis” atribuit lui Palestrina.

Acustica deosebită a Capelei Sixtine și interpretarea acestor cântece scrise cu secole în urmă creează o „atmosferă magică și unică”, a subliniat președintele Deutsche Grammophon, Mark Wilkinson.

„Papa Francisc a fost foarte bucuros și interesat când i-am înmânat primul exemplar. Dorește ca această muzică să aibă cea mai mare audiență posibilă„, a spus acesta.

Banii obținuți din vânzarea acestui CD vor fi destinați unor acțiuni de binefacere, la cererea Papei Francisc, a informat Vaticanul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata