Veniturile din impozite şi taxe scad în Bulgaria, pe fondul evaziunii fiscale

Veniturile din impozite şi taxe ale Bulgariei au scăzut cu 600 milioane de leva în primele două luni ale lui 2010 faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009, în condiţiile crizei economice, a anunţat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Venituri, Krasimir Stefanov, transmite Novinite.

Într-o emisiune difuzată joi pe canalul bTV, Stefanov a admis că atât companiile mici, cât şi cele mari din Bulgaria au probleme cu plata taxelor şi a adăugat că datoriile acestora reprezintă o problemă majoră. Doar în ianuarie 2010, numărul persoanelor care lucrau cu contract de muncă a scăzut cu 100.000, conform statisticilor Agenţiei pentru Venituri.

Stefanov consideră că mass-media bulgară a exagerat problema privind cetăţenii bulgari care deţin conturi în băncile din Elveţia, în sensul că nu toţi aceştia sunt evazionişti, iar Agenţia pentru Venituri este pregătită să-i investigheze. Recent, autorităţile bulgare au primit informaţii din Germania privind conturile bancare pe care cetăţenii bulgari le deţin în Elveţia şi Lichtenstein.

Agenţia investighează la ora actuală conturile doctorilor, dentiştilor, jucătorilor de fotbal, însă, conform oficialităţilor, mai important este că autorităţile care inspectează conturile cetăţenilor bulgari reuşesc să prevină în fiecare an fraude fiscale în valoare de 1, – 1,7 miliarde de leva. De asemenea, Agenţia pentru Venituri a reuşit să strângă alte 24 de milioane de leva de la cluburile de fotbal şi proprietarii de maşini de lux.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata