Videoclip despre dragostea dintre preşedintele chinez, Xi Jinping, şi soţia sa – fenomen viral pe internet

33

Un videoclip muzical despre povestea de dragoste dintre președintele Chinei, Xi Jinping, și soția sa, Peng Liyuan, a devenit un fenomen viral pe internet după ce a ajuns la 22 de milioane de accesări într-o singură săptămână, a informat luni presa chineză, citată de EFE.

Privirile complice și micile dovezi de dragoste în public au atras atenția asupra cuplului prezidențial într-o țară în care gesturile de afecțiune se fac doar în intimitatea căminului. Videoclipul, intitulat ‘Xi Dada loves mama Peng Mama’, prezintă numeroase ipostaze comice ale cuplului și unele momente de tandrețe surprinse de camerele de luat vederi.

Utilizatorii rețelei Weibo—Twitter-ul chinez—, unde se comentează intens videoclipul, alintă cuplul prezidențial cu numele de Xi Dada (unchiul Xi) și Peng Mama (mama Peng). Fondul muzical al înregistrării a fost asigurat de doi interpreți din provincia Henan.

Unul din autorii ilustrației muzicale, Yu Runze, a declarat presei că povestea de dragoste dintre președinte și soția sa a fost întotdeauna admirată de internauții chinezi, în special după apariția unei fotografii în care cei doi se țineau de mână în timpul vizitei efectuate în Australia.

‘În cântecul nostru, dispare imaginea stereotip a unui lider politic sobru’ și apare ‘cineva care se poate relaționa cu omul de pe stradă’, a afirmat celălalt interpret, Xu An, care speră că această imagine va contribui la realizarea unei mai bune ‘conexiuni emoționale’ între alte cupluri din China. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: en.wikipedia.org

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online