Viena: Expoziţie care rememorează cântăreţii cu zero puncte la Eurovision

În expoziția sa intitulată „The Nul-Pointers”, pictorul și scriitorul Tex Rubinowitz rememorează cântăreții care nu au obținut niciun punct în istoria concursului Eurovision, relatează luni metronews.fr.

Muzeul Leopold, aflat în centrul cartierului muzeelor din Viena, găzduiește una dintre cele mai frumoase colecții ale expresionismului austriac din lume. La ultimul subsol poate fi văzută însă, din 8 mai până în 8 iunie, o expoziție mai puțin academică și mai amuzantă.

Caricaturistul Tex Rubinowitz, câștigător al prestigiosului premiu Ingeborg Bachmann, este fan Eurovision, numai că nu este interesat de laureați, ci de marii perdanți. De-a lungul celor 60 de ediții ale concursului, 34 de candidați nu au obținut niciun punct de la juriile naționale. Portretele lor au fost desenate pe bucăți de lemn, fiind însoțite de mici prezentări scrise cu creionul.

Austria este prima țară învingătoare la Eurovision care nu a obținut niciun punct la ediția următoare.

Reprezentanții din acest an, Make Makes, au scris cu umor pe pagina lor de Facebook, chiar în noaptea finalei: ‘We are the zeros of our time’, cu referire la piesa câștigătoare ‘We are the heroes of our time’ a suedezului Mans Zelmerlow.

Austria, ultima țară din competiția din 2015, alături de Germania, este și cea care nu a obținut niciun punct în patru ediții Eurovision, încheie metronews.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata