Vitali Kliciko: Opoziţia ucraineană va semna acordul propus de UE, dar numai dacă protestatarii îl acceptă

Unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, Vitali Kliciko, a declarat vineri cotidianului german Bild că opoziţia este dispusă să semneze cu preşedintele Viktor Ianukovici un acord mediat de Uniunea Europeană pentru a pune capăt violenţelor sângeroase de la Kiev, dar a precizat că înainte de a lua o decizie trebuie să se consulte cu demonstranţii, relatează agenţia Reuters.

‘Vom semna acordul. Suntem pregătiţi să facem totul pentru a ajunge la o soluţie prin mijloace paşnice. I-am spus ministrului german de externe că voi discuta personal cu protestatarii înainte de a semna’, a spus Kliciko, menţionând însă că ‘toate argumentele trebuie luate în considerare înainte de a semna’.

După baia de sânge din ultimele zile, când cel puţin 80 de persoane şi-au pierdut viaţa în confruntările dintre manifestanţii pro-europeni şi forţele de ordine, preşedintele Viktor Ianukovici a făcut vineri concesii majore opoziţiei, anunţând alegeri prezidenţiale anticipate, o reformă constituţională şi formarea unui guvern de uniune naţională. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata