Vladimir Putin a divorţat oficial

Preşedintele rus Vladimir Putin a divorţat oficial de soţia sa Liudmila, de care era separat de mai mulţi ani, a confirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, fără să precizeze data la care s-a pronunţat divorţul, informează France Presse.

Menţiunea ‘căsătorit’ a dispărut din biografia lui Vladimir Putin, postată pe site-ul preşedinţiei ruse, după cum a relatat marţi agenţia de presă ITAR-TASS, a cărei informaţie a fost preluată de postul public al televiziunii ruse.

Întrebat de ITAR-TASS dacă aceasta înseamnă că preşedintele rus a divorţat oficial, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a afirmat: ‘Aceasta înseamnă că divorţul a avut loc’.

Vladimir Putin, a cărui viaţă privată — în cazul în care informaţiile nu provin de la Kremlin — este un subiect tabu în media ruse, i-a surprins pe ruşi în iunie trecut când a anunţat, împreună cu soţia sa, separarea cuplului, într-un interviu televizat, regizat cu multă atenţie.

Preşedintele rus a mărturisit că a fost o ‘decizie comună’, care pune capăt unui mariaj de 30 de ani.

‘A fost într-adevăr o decizie comună şi căsătoria noastră s-a terminat pentru că nu ne mai vedeam aproape deloc. Fiecare are propria sa viaţă’, a afirmat Liudmila, adăugând că ‘este un divorţ civilizat’, fără să indice dacă divorţul a fost pronunţat.

Agenţia ITAR-TASS adaugă că funcţionarii publici din Rusia sunt obligaţi să depună la 1 aprilie declaraţiile de venituri şi interese. Aceste informaţii includ şi resursele membrilor familiilor lor şi relevă implicit situaţia lor familială.

Singurele informaţii personale publicate în biografia preşedintelui rus pe site-ul Kremlinului se referă la fiicele sale Maria (născută în 1985) şi Ekaterina (născută în 1986). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata