Vladimir Putin: Evenimentele din Crimeea au arătat „noile capacităţi” ale armatei ruse

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că rolul jucat de militarii ruşi în Crimeea a arătat ‘noile capacităţi’ ale armatei ruse, informează AFP.

‘Evenimentele din Crimeea au fost un examen. Ele au demonstrat noile capacităţi ale forţelor noastre armate şi moralul puternic al militarilor’, a declarat preşedintele rus, confirmând implicit participarea militară rusă la preluarea controlului asupra peninsulei ucrainene.

El a mulţumit ‘comandamentului şi militarilor din Flota Mării Negre şi din alte unităţi dislocate în Crimeea pentru reţinerea şi curajul lor’, în timpul unei ceremonii de decorare a militarilor la Kremlin, transmisă de televiziunile ruse.

Profesionalismul militarilor ruşi ‘a permis evitarea provocărilor şi a împiedicat vărsarea de sânge pentru a garanta condiţiile organizării unui referendum liber şi paşnic’, a mai spus Putin.

Pe de altă parte, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că toţi militarii ucraineni loiali Kievului au părăsit Crimeea şi toate instalaţiile militare din peninsulă sunt sub control rusesc, a informat agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Serghei Șoigu i-a spus de asemenea preşedintelui rus Vladimir Putin că Rusia va preda Kievului navele militare şi avioanele forţelor ucrainene care nu au trecut de partea Rusiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata