Vladimir Putin le-a deschis oligarhilor ruşi, în premieră, accesul la gestiunea ţării

Premierul rus Vladimir Putin le-a permis oligarhilor sa participe la sedintele guvernului sau, in urma insistentelor sefului Uniunii intreprinzatorilor si industriasilor din Rusia (RSPP), Aleksandr Sohin, un sustinator al integrarii marilor afaceri in sistemul de guvernare a tarii, relateaza marti cotidianul economic rus Kommersant.

Astfel, “sindicatul oligarhilor” va avea posibilitatea sa rezolve o “serie de aspecte in privinta carora comunitatea de afaceri rusa are un interes pronuntať – si-a explicat Sohin ideile de reforma in domeniul de lobby.
Presedintele RSPP, Aleksandr Sohin, a reusit luni, la intâlnirea cu premierul Vladimir Putin ceea ce nu a putut sa obtina nimeni pâna acum: seful executivului rus a acceptat permanentizarea participarii reprezentantilor RSPP la sedintele de guvern, scrie Kommersant.

În ciuda acestei victorii “istorice”, potrivit aceluiasi ziar, Sohin insista asupra faptului ca participarea formala a “sindicatului marilor patroni” la reuniunile de guvern este insuficienta. “Nu ne dorim doar participarea la sedinte, ci mai ales institutionalizarea participarii marilor afaceri in examinarea si luarea deciziilor.
Am discutat cu premierul despre sporirea eficientei dialogului intre (oamenii de) afaceri si guvern”, a afirmat acesta, indicând ca a convenit cu Vladimir Putin ca, in 2-3 luni, guvernul si RSPP sa-si formuleze punctele de vedere in subiectele-cheie de pe ordinea de zi si in probleme in care marile afaceri manifesta un interes pronuntat.

Este pentru prima oara când Vladimir Putin face o concesie in fata oligarhilor rusi, remarca Kommersant, evocând faimosul discurs al acestuia din 28 februarie 2000, la preluarea primului sau mandat de presedinte al Federatiei Ruse, când s-a pronuntat pentru “echidistanta” oligarhilor fata de politica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata