Yemen: Inundaţii, victime şi pagube la trecerea ciclonului Chapala

Ciclonul Chapala, marcat de rafale puternice de vânt și de ploi abundente, a lovit în noaptea de luni spre marți coastele sud-estice ale Yemenului, provocând inundații și pagube și făcând victime, a declarat un ministru, citat de AFP.

„Pagubele sunt enorme, iar pierderile de vieți omenești, regretabile„, a declarat AFP Fahd Kafaën, ministrul pisciculturii și membru al comisiei de monitorizare a activității ciclonului, fără a putea furniza pe moment un bilanț al victimelor.

Vântul sufla cu peste 100 km/oră marți dimineață, iar valuri puternice măturau coastele provinciilor Hadhramaut, Shabwah și Al Mahrah, a precizat ministrul. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată cartiere din capitala provinciei Hadhramaut, Al Mukalla, inundate și vehicule complet acoperite de ape.

Trecerea ciclonului, format în Marea Arabiei, s-a soldat cu peste 200 de răniți pe insula Socotra din Yemen, situată la intrarea în Golful Aden.

Furtuna a avut însă un impact foarte limitat în Sultanatul Oman, potrivit autorităților din această țară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata